Uw kindje inschrijven?

Hoe inschrijven?

Jouw kindje inschrijven in een Nederlandstalig kinderdagverblijf in Brussel kan je doen via het Lokaal Loket kinderopvang via https://www.kinderopvanginbrussel.be/

Het lokaal loket werkt samen met meer dan 100 Nederlandstalige kinderdagverblijven en onthaalouders die door Kind en Gezin vergund zijn.

Via ‘registreren’ kan je je opvangvraag indienen. Dit doe je door een profiel aan te maken via je e-mailadres. Vervolgens vul je alle nodige gegevens in. We raden steeds aan om meerdere kinderdagverblijven uit te kiezen, zo maak je meer kans op een plaats. Vanaf je de vorige stappen hebt doorlopen, sta je op de lijst met inschrijvingen.

Zeven maanden voor de start van de opvang krijgt u een antwoord van alle kinderdagverblijven in uw lijst. Bijvoorbeeld: indien u opvang vraagt voor uw kindje vanaf september, dan krijgt u een mail over de beschikbare plaats in februari.

Er wordt 30% van de plaatsen voorbehouden voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Hoeveel kost opvang in Prutske?

Prutske is een inkomensgerelateerd kinderdagverblijf. Dit wil zeggen dat de prijs bepaald wordt door het attest inkomenstarief. Je kan dit attest zelf aanmaken op de website van Kind en Gezin, vanaf twee maanden voor uw kind start in de opvang. Hiervoor heb je een kaartlezer, je e-ID en je pincode van het e-ID nodig.

In de dagprijs is een warme maaltijd en een vieruurtje inbegrepen. Voor luiers en verzorgingsproducten wordt een supplement gevraagd.

https://mijn.kindengezin.be/

https://www.kindengezin.be/contact-en-help/vragen-over-mijn-kind-en-gezin/attest-ikt-ouder/attest-aanvragen/default.jsp

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=zF6CW-PCG3Q[/embedyt]