Groepen

We hebben twee babygroepen en drie peutergroepen. Het geleide spel-en activiteitenaanbod blijft in elke groep hetzelfde. We proberen ook de vriendjes naar dezelfde peutergroep te laten doorstromen, omdat we van mening zijn dat vriendschap belangrijk is en om de overstap van baby –naar peutergroep te vergemakkelijken, en in elke groep voor een evenwichtige verdeling van jongens en meisjes te zorgen.

Babygroepen

Droommuizen

Hier ligt het accent vooral op de primaire behoeften; eten en slapen, geborgenheid, warmte en liefde.

Smulmuizen

Hier ligt het accent vooral op de primaire behoeften; eten en slapen, geborgenheid, warmte en liefde.

Peutergroepen

Er zijn drie peutergroepen en elke groep heeft zijn specifieke accenten.We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de eigenheid en behoeften van elke peuter bij de overstap van babygroep naar peutergroep.

Poppenmuizen

Accent ligt op het huiselijke zoals koken in ons eigen keukentje, samen met de begeleidster deeg maken en koekjes of cake bakken; was plooien, poppenhoek…

Knutselmuizen

In deze groep ligt het accent vooral op activiteiten die de fijne motoriek stimuleren zoals creatief bezig zijn; schilderen, tekenen, puzzelen, aanleren van pincetgreep, kralen rijgen…

Sjottermuizen

Hier primeren de grove motorische activiteiten. We gaan vaker fietsen in de gang of buiten als het weer het toelaat ,spelen en klimmen in de tuin .